martie 12, 2016

Beneficiile uleiului de cocos


    Buna,
    Am vrut să incep blogul meu vorbind despre beneficiile uleiului de cocos . Eu folosesc uleiul de cocos de aproape 3 ani și il ador , m-a ajutat sa-mi repar parul  100 % si in problemele cu tenul,  avand tenul uscat , uleiul de cocos a devenit un ”must have” pentru mine , asa ca am hotarat sa caut mai multe informatii despre el si sa impartasesc .





·anti-inflamatoare
·anti-microbiene
·anti-fungice
·anti-virale
·îmbunătăţeşte procesul de absorbţie a substanţelor nutritive.


1.Agent de hidratare – prelevaţi produsul ca atare din recipient şi aplicaţi-l pe tot corpul, inclusiv pe decolteu şi pe faţă , eu am pielea usata si ma ajutat .
2. Cremă pentru ochi – aplicaţi pe pielea sensibilă de sub ochi, pentru a reduce edemele, pungile de sub ochi şi ridurile fine de expresie. Seara, aplicaţi pe pleoape.
3Înainte de bărbierit – uleiul din nucă de cocos va pregăti pielea pentru „atacul” lamei de bărbierit.
4După bărbierit - uleiul din nucă de cocos va ajuta la refacerea pielii după bărbierit, fără să astupe porii.
5. Balsam pentru păr/Tratament pentru regenerare în profunzime – utilizaţi uleiul pe păr, sub formă de balsam fără clătire (leave-in): aplicaţi o lingură de ulei din nucă de cocos pe vârfurile firelor de păr şi apoi distribuiţi cu degetele prin păr! Pentru un tratament de hidratare în profunzime, aplicaţi o lingură de ulei din nucă de cocos pe pielea capului, fără umezire în prealabil, apoi distribuiţi produsul până la vârfuri, masând uşor. Puneţi-vă pe cap o cască pentru duş, pentru a nu păta lenjeria de pat, şi lăsaţi produsul să acţioneze peste noapte. Cel putin o data pe luna foloses aceasta metoda si dorm peste noapte cu uleiul .
6. Gel pentru păr/Agent anti-electrizare – masaţi puţin ulei între palme şi fie tampotaţi pe păr (în cazul părului creţ), fie aplicaţi cu degetele prin păr, de la rădăcini şi până la vârfuri (în cazul părului ondulat sau drept).
7Pastă de dinţi – există numeroase reţete, dar cea mai simplă combinaţie pe care o puteţi folosi este să amestecaţi ulei din nucă de cocos şi bicarbonat de sodiu şi să folosiţi acest amestec în locul pastei de dinţi obişnuite.
8.Demachiant - aplicaţi câteva picături de ulei din nucă de cocos pe o dischetă de vată şi îndepărtaţi machiajul. Efectele sale vă vor lăsa fără cuvinte!
9Hidratant pentru buze – aplicaţi câteva picături de ulei pe buze, pentru reparare în profunzime; uleiul are şi FPS 4, deci vă veţi bucura şi de puţină protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete!
10Ulei pentru masaj – este extrem de simplu: luaţi produsul din recipient şi masaţi pe corp!
11Cremă de protecţie solară
12Cremă anti-vergeturi – uleiul din nucă de cocos hrăneşte în profunzime pielea uscată şi crăpată. Nu este neapărat un tratament minune pentru vergeturi, dar veţi vedea cu siguranţă efectele .
13. Exfoliant pentru corp – amestecaţi ulei de cocos şi zahăr  sau cafea , şi aplicaţi pe tot corpul! Clătiţi-vă, iar pielea va fi extrem de fină! Puteţi adăuga şi uleiuri esenţiale, dacă doriţi să vă bucuraţi de o aromă specială.
14.  Hrănire – aplicat pe zgârieturi şi tăieturi, uleiul din nucă de cocos formează un film protector, care împiedică pătrunderea prafului, a bacteriilor şi a virusurilor în corp. Uleiul din nucă de cocos grăbeşte vindecarea vânătăilor, reparând ţesuturile afectate. În plus, miroase mult mai bine decât orice unguent pe care l-aţi putea procura de la farmacie!
15. Înţepături de insecte – aplicat direct pe locul înţepăturii de insectă, uleiul de cocos poate ajuta la calmarea senzaţiei de mâncărime şi arsură, accelerând procesul de vindecare.
16Probleme dermatologice – uleiul din nucă de cocos calmează iritaţiile pielii în afecţiuni ca psoriazis, dermatită şi eczeme.
15Piele uscată şi descuamată.
16. Acnee
17. Celulita
18.  Herpes
19. Întăreste sistemul imunitar
20. Supliment nutritiv – poate fi adăugat la sucurile de fructe (după ce a fost topit în prealabil).

   Am incerat uleiul de cocos de la Solaris , Adams si  KTC , si este o diferenta destul de mare la miros si textura , preferatul meu este cel de la Solaris , deschid borcanelul doar sa il miros :D .




Ideea principala a articolului este  ca poti inlocui o gramada de alte produse cosmetice cu acest ulei , tocmai pentru ca are atat de multe intrebuintari si poate fi folosit peste tot . Eu il folosesc foarte mult in tratamentele pentru par , ca demachiant , pe corp si fata , in locul cremei de ochi ( am inceput sa prefer uleiurile pentru hidratarea zonei din jurul ochilor ), inn zonele uscate de pe fata , cand simt ca este nevoie de mai multa hidratare sau ca hidratant pentru buze.

    Mai am cateva uleiuri de prezentat , dar le las pentru mai incolo .Mai amintesc uleiul de migdale dulci, tot de la Solaris , pe care il folosesc in special pentru cuticule , uleiul de ricin , de argan si bineinteles cel de masline . tu ce uleiuri preferi in perioada asta si \in general ? Iti place sa inlocuiesti produsele de ingrijire cu unul singur, multifunctional sau preferi rafturile pline de minuni?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trucuri pentru un păr sănătos

                  Un păr sănătos și stralucitor atrage mereu admirația celorlați  și poate fii cel mai frumos ”accesoriu ”, iar cateodată ...